Γαλακτομπουρεκο :) galaktoboureko :)

Dags fär fika :) nu har vi ätit mat :) diskbänk kaoset är borta! ! Jag har sprungit i högvarv ett tag och äe fruktansvärt kaffe sugen :) det skall bli gott :) 
God härlig söndagskväll :) till alla :)
 
GALAKTOBOUREKO  ala Gia :)
 
180 grader ca.1 timma // about 1 hour in owen 350 farenheit
1/2 kg filodeg 
Till fyllningen : blanda allt förutom mannagryn och smöret. Koka upp och de sistnämnda sedan 
1 kopp mannagryn
2 dl florsocker
1 liter mjölk
3 dl vispgrädde
5  ägg
3 msk smör
3 tsk vaniljsocker

250 g smör , smält, för att borsta filodeg
 
 
För sirap : koka upp och låt småkoka  i 10 minuter
5 dl socker
2 msk vaniljsocker
4 dl vatten
2 citronskivor
 
Som du heller över sakta på bakverket båda delarna skall vara varma 
 
For the filling : put every thing together cold without the semolina and butter.  Let it boil and ad the rest.
1 cup semolina
2 cups powdered sugar
1 liter of milk
3 cup whipping cream
5 eggs
3 tablespoons butter
3 tsp vanilla sugar
 
250 g butter , melted , for brushing phyllo
 
For the syrup: boil it up and let it be on lower heat for 10 minutes 
5 dl sugar
2 tablespoons vanilla sugar
4  water
2 lemon slices
 
You pour it over slowly on the bakery both parts should be hot

Kommentera här: