Γαλακτομπουρεκο :) galaktoboureko :)
Dags fär fika :) nu har vi ätit mat :) diskbänk kaoset är borta! ! Jag har sprungit i högvarv ett tag och äe fruktansvärt kaffe sugen :) det skall bli gott :)
God härlig söndagskväll :) till alla :)
GALAKTOBOUREKO ala Gia :)
1/2 kg filodeg
Till fyllningen : blanda allt förutom mannagryn och smöret. Koka upp och de sistnämnda sedan
1 kopp mannagryn
2 dl florsocker
1 liter mjölk
3 dl vispgrädde
5 ägg
3 msk smör
3 tsk vaniljsocker
250 g smör , smält, för att borsta filodeg
1 kopp mannagryn
2 dl florsocker
1 liter mjölk
3 dl vispgrädde
5 ägg
3 msk smör
3 tsk vaniljsocker
250 g smör , smält, för att borsta filodeg
För sirap : koka upp och låt småkoka i 10 minuter
5 dl socker
2 msk vaniljsocker
4 dl vatten
2 citronskivor
5 dl socker
2 msk vaniljsocker
4 dl vatten
2 citronskivor
For the filling : put every thing together cold without the semolina and butter. Let it boil and ad the rest.
1 cup semolina
2 cups powdered sugar
1 liter of milk
3 cup whipping cream
5 eggs
3 tablespoons butter
3 tsp vanilla sugar
250 g butter , melted , for brushing phyllo
For the syrup: boil it up and let it be on lower heat for 10 minutes
5 dl sugar
2 tablespoons vanilla sugar
4 water
2 lemon slices
You pour it over slowly on the bakery both parts should be hot